 
 
Den nemme porresuppe bliver ophøjet til gæstemad, når den
får fyld af små frikadeller. Klassisk og skøn suppe til de kolde efterårs- og
vinteraftener. En af danskernes favoritter. Supen smager mildt og er dejlig
sund.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. 
 
# Ingredienser
4 porrer 
½ liter finstrimlet
hvidkål eller julesalat 
50 g smør 
1 liter bouillon,
evt. af terning 
1 tsk hel kommen 
salt, peber fra kværn 
½ bdt persille 
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl porrerne
meget grundigt og skær roden og det øverste grønne af. 
Resten skæres i tynde
skiver, der svitses i smør i en stor gryde sammen med den snittede hvidkål.
Det må ikke brune.
 
2. Tilsæt bouillon
og kommen og bring suppen i kog. 
Lad den koge i ca 10
min, til grønsagerne er møre. 
Smag suppen til med
salt og peber. 
 
3. Ved serveringen
drysses med hakket persille. 
 
